Minyak Pati Aromaterapi vs Minyak Pewangi

Uolls, biasa tak bila pegi mall TERLALU kat depan kedai 5 hinggit. Tak ingat zaty apa nama kedainya. Tapi bila kita lalu depan kedai tu akan ada gegadis atau jejakas yang tegur “selamat datang, 1 barang 5 hinggit”.

Kalau uolls perasan, bila jalan kat depan kedai tu mesti terbau wangi jer. Pastu nampaklah bersusun lilin-lilin comel, botol kecik-kecik yang ada minyak wangi ala-ala aromaterapi dalam tu semuanya dijual pada harga rm5.

group123

Kalau uolls nak tau kan, botol kecik minyak wangi tu sebenarnya BUKAN minyak pati aromaterapi taw. Tapi dia dalam kategori PERFUME OIL atau FRAGRANCE OIL. Sebab tu harga dia murah nau nau nak banding ngan minyak aromaterapi yang datang dari sumber semulajadi dan terpaksa tempuh proses yang rumit sampaikan harga boleh cecah ratus ringgit sebotol.

Fragrance oil SANGAT TAK SESUAI untuk uolls sembur dalam rumah dan hidu hari-hari sebab kandungan fragrance oil sangat tinggi dengan bahan kimia. Untuk long term, dia boleh sebabkan banyak sangat penyakit termasuk KANSER.

5 Fakta Terkejut Tentang Fragrance Oil :

1) Fragrance oil ialah wangian SINTETIK atau wangian tiruan yang dihasilkan daripada 100% bahan kimia dan baunya juga 100% serupa dengan wangian yang ada pada minyak aromaterapi.

2) Fragrance oil digunakan secara meluas dalam pembuatan lilin, syampu, sabun, perfume dan sebagainya untuk bagi EFEK WANGI pada produk.

3) Kos buat fragrance oil adalah 10 kali ganda LEBIH MURAH daripada nak buat minyak aromaterapi. Fragrance oil guna BAHAN KIMIA untuk hasilkan bau wangi manakala minyak aromaterapi adalah proses EKSTRAK bunga, batang, akar, daun untuk dapatkan minyak wangi asli dari sumber semulajadi.

Sebab tu produk kat pasaran guna fragrance oil yang kosnya lebih murah. Janji wangiii semerbak.

4) Kesan fragrance oil hanya untuk wangian SEMATA-MATA berbanding minyak aromaterapi yang kegunaannya untuk perubatan alternatif, terapi minda, serta bagi kesan positif pada tubuh badan (therapeutic effects).

Contoh : fragrance oil lavender bagi bau wangi lavender semata-mata. Tapii, minyak aromaterapi bukan setakat bagi bau wangi. Dia boleh bantu kurangkan stress, buat badan jadi lebih relax, boleh hilangkan gatal atau ruam pada kulit.

5) Kesan fragrance oil bila terdedah lama pada suhu panas atau bawah pancaran matahari (contoh dalam kereta waktu tengah hari) lebih berisiko dan BERACUN pada sistem badan kita berbanding minyak aromaterapi yang hanya tersejat ke udara dan menghilangkan keberkesanan therapeutic effects dia jer (tak mudarat pada sistem badan)

So uolls, kalau nakkan rumah bau wangi, nak someting yang boleh buat diri relax, happy…pastikan uolls beli minyak pati aromaterapi 100% pure dan natural taw. Setiap satu bau ada benefit, kebaikan pada sistem badan kita. Bukan sekadar bau wangi semata.

Kalau uolls konfius nak bau yang macam mana, jomlah sembang ngan zaty. InshaaAllah zaty suggest yang terbaik untuk keperluan uolls gitew. Uolls boleh contact zaty melalui :

whatsapp +6018-9532991

personal message zaty di fesbuk : https://www.facebook.com/ezzatyhusni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s